Koningin Maximabrug

Als lid van het Tenderteam van Mobilis/Van Gelder/Hollandia schreef ik mee aan het onderdeel ‘Omgeving’ van het tenderdocument voor de Design & Construct aanbesteding van de Maximabrug in Alphen aan den Rijn. In augustus 2015 werd de tender door de bouwpartners gewonnen. Hierna ben ik als omgevingsmanager van de Maximabrug betrokken gebleven. Het werk wordt eind 2016 opgeleverd.

Mijn rol

De brug over de Oude Rijn heeft een geschiedenis van verhitte discussie over of en waar de verbinding zou moeten komen. Na 40 jaar gaf de Raad van State uitsluitsel: de brug kon worden gebouwd. Hiermee was de weerstand nog niet weggenomen. Daarom ben ik direct gestart met het opbouwen van een relatie met de omgeving en de omgeving betrokken bij de uitwerking van het aanbiedingsontwerp. Over het ontwerp en de uitvoering is nauw overleg geweest met partijen als de Fietsersbond en Archeologievereniging. Het heeft geholpen het definitief ontwerp aan te scherpen en goodwill te krijgen.

Als omgevingsmanager ben ik verantwoordelijk voor de omgevings- en externe communicatie. Ik werk samen met projectleiders, uitvoerders en adviseurs Vergunningen en Kabels en Leidingen. In een D&C constructie zijn de bouwpartners trekker van het omgevingsmanagement, vanzelfsprekend is er structurele afstemming met de gemeente Alphen aan den Rijn.

Klik op het plaatje voor een filmpje, meer op www.maximabrug.nl 

Heb jij een met weerstand omgeven project? Weten hoe hij fans van jouw project creëert? Ik deel graag mijn ervaringen met je.